Altın Fiyatı İçin Dalgalanma Yaklaşıyor: Bu Seviyelerin Üstü Zor!

Yatırımcılar, Federal Reserve’in bu yılki faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda bir ileri bir geri gidiyor. Bu ortamda altın fiyatı, dar bir aralıkta konsolide olmaya devam ediyor. Analistler kısa vadede bu durumun değişmesini beklemiyor.

Altın fiyatı için en olası senaryo: Konsolidasyon

Mevcut durumda piyasalar Mart ayında faiz indirimi olasılığını yaklaşık 50/50 olarak görüyor. Piyasaların gelecek ay %80’lik bir indirim öngördüğü geçen haftaya kıyasla beklentiler önemli ölçüde düştü. Bu arada, ABD para politikasındaki şahin değişim altın fiyatlarının 2.000 doların hemen üzerinde son beş haftanın en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu.

Altın son zamanlardaki en düşük seviyelerinden toparlansa da, geçtiğimiz haftayı kayıpla kapattı. Şu anda ekonomik veriler, ABD para politikası konusunda çok az yol gösterici. Bu yüzden, analistler altın fiyatının yakın zamanda bu konsolidasyondan çıkmasını beklemiyor. Zaye Capital Markets baş yatırım stratejisti Naeem Aslam, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yatırımcılar daha riskli varlıkları tutmakta rahat görünüyor. Bu da altın için en az dirençli yolun her şeyden çok konsolidasyon olduğu anlamına geliyor.

Bu kısa oyun acı verici olmaya devam edecek!”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, altın fiyatı 2.000 dolar civarındaki kritik desteği test etti. Şimdi ise bu seviyelerde konsolide oluyor. Forex.com’da kıdemli piyasa stratejisti olan James Stanley, altın piyasasında daha yüksek volatilite bekliyor. Bununla birlikte, altındaki herhangi bir büyük düşüşün sağlam satın alma fırsatları olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Bence bu kısa oyun acı verici olmaya devam edecek. Piyasa geçtiğimiz hafta 2.000 dolara yaklaştı ve ardından faizler hala devam ederken bile daha da yükseldi. Fiyatlar düşerse ya da düştüğünde, satışlar büyük olabilir. Ancak bu ayı tuzakları satıcıları oldukça temkinli hale getirdi.

TDS: Bu şartlarda altın fiyatı için 2.200 doların üstü zor!

Bu arada, altın fiyatı geçtiğimiz hafta kötü bir performans sergiledi. TD Securities’e göre, sadece daha zayıf ABD verilerinin Fed’i güvercin tarafa geçmeye ikna etmesi mümkün. TDS ekonomistleri, şu tahminlerini paylaşıyor.

Fiyatların tekrar psikolojik açıdan önemli olan 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasıyla birlikte, bu hafta daha fazla short pozisyon kapatma ve yeni long pozisyonlar gelebilir. Ancak yalnızca daha zayıf ABD verilerinin Fed’i güvercin tarafa doğru eğilmeye ikna etmesi muhtemel. Bu da önümüzdeki çeyrekte 2.200 dolarlık ortalama fiyatımıza doğru ikna edici bir yükseliş eğiliminin o zamana kadar gelişmesinin pek olası olmadığı anlamına geliyor.

Haftanın veri ve olay gündemi

Bu arada, dolar kıymetli metalin fiyat hareketlerini etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle bazı analistler, altın yatırımcılarının ABD dolarını yakından takip etmeleri gerektiğini belirtiyor. Önümüzdeki hafta, üç büyük merkez bankasının para politikası kararları ile ABD doları için bir miktar dalgalanma görülebilir.

İlk olarak uzmanlar, Japonya Merkez Bankası’nın güvercin tutumunu ve negatif faiz oranlarını sürdürmesini bekliyor. Sırada Kanada Merkez Bankası var. Aralık’ta enflasyondaki sürpriz artışla birlikte merkez bankasının izlemesi gereken daha zor bir yol var. Perşembe günü, Avrupa Merkez Bankası haftayı kapatıyor. Bu da ABD doları ve altın için en büyük riski oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta, ECB üyeleri İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda erken faiz indirimlerini geri püskürttü. Bazı analistler şahin bir ECB’nin ABD doları üzerinde baskı yaratabileceğini ve yakın vadede altın fiyatı için destekleyici olabileceğini belirtti.

  • Pazartesi: Japonya Merkez Bankası para politikası kararı.
  • Çarşamba: Flaş PMI verileri. Kanada Merkez Bankası para politikası kararı.
  • Perşembe: Avrupa Merkez Bankası para politikası kararı. ABD 4. çeyrek GSYİH verisi. Dayanıklı tüketim malları satışları. Yeni konut satışları.
  • Cuma: Çekirdek PCE. Kişisel gelir ve harcamalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir