Microsoft 25 yıl sonra bir ülkeden çekildi: Sebebi şaşırttı!

Microsoft Pakistan Ofisini Kapatma Kararı Aldı: İşte Detaylar

Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, Pakistan ofisini kapatma kararı aldı. Şirket, dünya genelinde yaklaşık 9 bin kişiyi etkileyen ve yüzde 4’lük bir iş gücü azaltımına giden yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak bu kararı aldı. Ancak, Microsoft yetkilileri, kapanmanın müşteri sözleşmeleri ve hizmet kalitesini etkilemeyeceğini vurguladı.

Mühendislik Yatırımları Hindistan’a Odaklanıyor

Pakistan ofisinde sadece 5 çalışanın görev yaptığı ve bu ekipte mühendis bulunmadığı öğrenildi. Çalışanların genellikle Azure ve Office ürünlerinin satış sürecinde yer aldığı belirtilirken, Microsoft’un mühendislik yatırımlarını Hindistan gibi merkezlere yoğunlaştırdığına dikkat çekildi.

Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı, Microsoft’un lisanslama ve ticari sözleşme yönetimini İrlanda’daki Avrupa merkezine taşıdığını hatırlatarak, bu kararın küresel “iş gücü optimizasyonu” programı kapsamında alındığını belirtti. Günlük operasyonlar ise yerel iş ortakları tarafından sürdürülecek.

Google ve Microsoft Arasındaki Fark Gözler Önüne Serildi

Hükümetin gençlere yönelik Google ve Microsoft sertifikaları sağlama planını duyurmasının ardından Microsoft’un çekilme kararı alması dikkat çekti. Google’ın ise 2026’ya kadar 500 bin adet Chromebook üretmeyi ve kamu eğitimine 10,5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığı belirtildi. Bu durum, iki teknoloji devi arasındaki yaklaşım farkını ortaya koydu.

Pakistan’ın Batılı teknoloji firmaları için mühendislik dışı kaynak merkezi olma hedefini tutturamadığı görüldü. Ülkede mühendislik yatırımları açısından öne çıkan ülkelerin başında Hindistan gelirken, Pakistan pazarının daha çok yerli firmalar ve Çinli üreticilerle şekillendiği biliniyor.

Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı, konuyla ilgili yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Related Posts

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

Çin’e yasadışı veri transferi nedeniyle DeepSeek’in yasaklanması isteniyor

Almanya, kullanıcı verilerinin Çin’e yasa dışı bir şekilde aktarılmasını iddia ederek Apple ve Google’dan DeepSeek uygulamasının kaldırılmasını istiyor. Resmi talep iletildi.

Elektrikli araç devriminde gizlenen tehlike: Kimsenin fark etmediği kriz kapıda!

Dünyada elektrikli araç satışları rekor kırarken, onları çalıştıran en kritik bileşen olan lityumda tedarik uyarısı geldi. Yeni araştırma, 2030’a kadar kıtlık kapıda diyor.

Çin’de tespit edildi, bilim insanları alarma geçti: Dünyaya yayılma riski var

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapılan araştırmalarda, yarasaların böbreklerinde daha önce bilinmeyen 20 yeni virüs tespit edildi. Covid 19’un çıkış kaynağı olarak gösterilen yarasalarda tespit edilen yeni 22 virüsün yüzde 90’ından fazlası, bilim dünyası için ilk kez tanımlandı.

Evlerimizde bile ‘karadelikler’ olabilir

Ne bulursa içine çekip yutan dev kara delikler korkutucu görünüyor olabilir. Ama aslında evlerimizde bile minik kara deliklerin olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Bilim kurgu gerçek oldu! Yapay zeka artık zihin okumaya başladı

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi’nden araştırmacılar, düşünceleri beyin dalgalarından okuyarak metne dönüştüren bir yapay zeka modeli geliştirdi. Çalışmada, beyin aktivitelerini ölçen giyilebilir elektroensefalogram (EEG) başlığı kullanıldı. Yapay …