DİKKATLİ KARIŞTIRIN
Yumurta beyazlarını kar gibi olacak şekilde ayrı bir kapta, sarılarını da kremamsı bir kıvam alana kadar başka bir kapta karıştırmak ve büyük bir dikkat ile bu iki karışımı birbirine eklemek mükemmel sünger kekin anahtarı.
İYİ ÇIRPIP SODA KULLANIN
Şekerle çırpılan yumurtaları köpük köpük olana kadar ve kremamsı bir doku alana kadar çırpmaya devam edin. Bu aşamada ne kadar iyi çırparsanız kekiniz o kadar iyi kabarır. Yumurtadan sonra keki en güzel şekilde kabartan yöntemlerden biri de soda kullanmak.
PUF PUF OLACAKSA SÜT ŞART
Puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı kek uzmanları öneriyor. Her tarifte aynı formül kullanıldığında kıvamından memnun olmadığınız ama lezzetine emin olduğunuz kekler ortaya çıkıyorsa, bu adımla son verebilirsiniz.
ASLA FIRINI AÇMAYIN
Fırını uyguladığınız tarifte verilen dereceye göre önceden ısıtmanız gerekiyor. Kek pişirirken fırına girişinden itibaren 20-25 dakika kadar fırın kapağı hiç açılmamalı. Bu adım kekin ısısında değişikliğe neden olacağı için kabarmasına engel olabilir ya da kekinizin çökmesine neden olabilir. Ayrıca kekiniz pişerken fırının içinde yerini değiştirmemeye ve oynatmamaya dikkat etmelisiniz.
SU DOLU TEPSİ YUMUŞAKLIĞIN SIRRI
Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalabilir. Fanlı fırında keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak kıvamının yumuşak olmasını sağlayabilir.